Tussenkomst aanvragen
Jezelf verwennen om je voluit vrouw te blijven voelen, is heel belangrijk.

Kanker? Jezelf vrouwelijk blijven voelen, is heel belangrijk, maar kan veel geld kosten.

Ook de medische wereld is er vandaag van overtuigd dat een positief zelfbeeld helpt bij de genezing van kanker. Maar hoe je daarvoor zorgt, hangt af van vrouw tot vrouw. Jammer genoeg worden de dingen die helpen niet of slechts gedeeltelijk terugbetaald. 

02/09/2019

In België gebeuren de terugbetalingen voor gezondheidszorgen door twee instanties: het RIZIV, dat de verplichte ziekteverzekering organiseert, beheert en controleert, en de ziekenfondsen, die een aanvullende verzekering aanbieden. Ondanks dat systeem zijn de terugbetalingen relatief beperkt. 

Meer info

Zelfs wat helpt om te genezen wordt niet altijd terugbetaald

Gespecialiseerde schoonheidsverzorging

Gespecialiseerde schoonheidsverzorging

Door specifieke lichaamsverzorging (massages, manicure, corrigerende make-up, enz.) op jouw maat, kan gespecialiseerde schoonheidsverzorging een aantal kwalen verlichten.  En het heeft ook positieve gevolgen op sociaal vlak, want je leert heel wat bij over de effecten van kanker en de verschillende behandelingen op je lichaam en het belang van goede lichaamsverzorging. Schoonheidsverzorging wordt zo gebruikt als ondersteunende behandeling en blijkt een kostbare hulp voor kankerpatiënten. 

Diëtist(e)

Na sportbeoefening is ook voeding een probleem. Er zijn geen officiële tarieven voor een raadpleging bij een diëtist(e), en ook niet voor de andere diensten die daarmee samenhangen, zoals kookworkshops of infosessies. Het RIZIV betaalt niks terug dat te maken heeft met raadplegingen bij een diëtist(e) omwille van kanker. Het belang van voeding, met professionele begeleiding tijdens de ziekte wordt helaas vaak onderschat. Door de effecten van de behandeling is het vaak moeilijk om nog op een normale manier te eten. Gespecialiseerde begeleiding is dan geen overbodige luxe. 

Acupunctuur

Sommige patiënten ondervinden positieve effecten van acupunctuur, een traditionele Chinese vorm van geneeskunde. Bepaalde studies tonen aan dat acupunctuur sommige patiënten kan helpen om de misselijkheid en braakneigingen veroorzaakt door de chemotherapie te verlichten.

Oncomassage

Oncomassage past in een therapeutische aanpak met als doel om wat ontspanning en een gevoel van welzijn te bieden aan kankerpatiënten zodat ze beter kunnen omgaan met de neveneffecten van de behandeling. Vandaag wordt dat niet terugbetaald. 

Oncorevalidatie

Wie een kankerbehandeling moet ondergaan, zal vaak ook te kampen krijgen met zware vermoeidheid en een tekort aan energie. Aangepaste fysieke activiteit (oncorevalidatie via gym, yoga, aquagym) kan helpen om die ongemakken te boven te komen en de nodige energie te vinden om de dagdagelijkse karweitjes doenbaar te maken. Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan die programma’s, vooral als ze begeleid worden door een coach.   

Je hebt het waarschijnlijk al begrepen: kanker behandelen is duur.

En toch is alles wat kan helpen om je goed te voelen en vrouwelijk, essentieel voor het winnen van het gevecht tegen kanker. De Feminaverzekering van AG Insurance is specifiek ontworpen om die kosten te helpen dragen.  Op die manier vult ze de kloof tussen de vergoedingen van je ziekenfonds en die van je hospitalisatieverzekering, want die betaalt enkel de kosten terug die rechtstreeks te maken hebben met de behandeling van de ziekte.  

De eigenschappen van de Feminaverzekering

  • Je krijgt € 5.000, € 7.500 of € 10.000, afhankelijk van de gekozen formule
  • Je kan met het geld doen wat je wil. 
  • Je bent verzekerd voor 7 kankers, mits enkele uitsluitingen

Basic

Je hebt al een Feminaverzekering vanaf*

€ 4 /maand

*Dit is de kostprijs voor 18 tot 39-jarigen om € 5.000 te ontvangen

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur